HOME FOR SALE KI STATION PENSIONSTALLING OPFOK VERKOOP/TRAINING DIENSTEN CONTACT

     
 


KI STATION EN HENGSTEN

Naast KI kun
je ook bij ons terecht voor

embryotransplantatie. 


KI STATION EN HENGSTEN


Op ons station hebben wij 2 goedgekeurde Friese hengsten staan. Ook komen er nog enkele hengsten uit de regio bij ons dekken.


OLGERT 445
Ulke x Atse
Hengst | 19-03-2004 | 164 cm

 Het dekgeld bedraagt voor Olgert € 800,- excl. BTW.

Olgert is in 2013 met een prima rapport definitief goedgekeurd op afstammelingen. Tijdens de ABFP-testen liet Olgert een uniforme groep nakomelingen zien met veel werklust, een fijn karakter en drie zeer goede basisgangen.

 

Olgert komt voort uit stam 44, waarin sportaanleg en beweging sterk verankerd zijn. Een lijn die zich dan ook kenmerkt door veel sport- en keuringstoppers. Een mooi gedragen draf en soepele, ruime gangen typeren Olgert’s nageslacht. Dat deze volgende generatie een klasse apart is liet zijn zoon Fonger wel blijken. Fonger 478 (Olgert 445 x Doeke 287) sloot het examen met mooie cijfers af en liet tijdens het verrichtingsonderzoek van alle hengsten de beste stap zien. Aardje naar zijn vaartje Olgert, die zelf de verrichtingstopper van zijn jaargang was.

 

Olgert heeft in de tuigsport met Jerry Hamming grote successen behaald. Zo wonnen zij de Young Riders competitie 2010 en werden ze kampioen in de Ereklasse Noord in 2012. Dat Olgert een echte alleskunner is zien we nu hij met Dunja Constant de overstap heeft gemaakt naar de dressuursport.
Onlangs won Olgert de inter 1 op de KFPS Kampioenschap in Kootwijk en alle Olgert nakomelingen eindigden bij de beste 6. Olgert is officieel Grand Prix Dressuur.

 

GJALT 426
Pyt x Lukas
Hengst | 09-06-2002 | 172 cm

 


Het dekgeld bedraagt voor Gjalt € 800,- exclusief BTW.Gjalt is een zeer luxe hengst met een fraai exterieur, die beschikt over krachtige bewegingen.
Het feit dat Gjalt in Amerika is gefokt zorgt ervoor dat hij een bijzonder vrije bloedvoering heeft.

 

Gjalt heeft zelf het sportpredikaat in de dressuur behaald met Dunja Constant in het zadel.

 

De nakomelingen van Gjalt worden gekenmerkt als paarden met maat, lange kruizen en een opwaartse bouw. Naast de positieve beoordeling voor exterieur en beweging viel op dat de nakomelingen over een plezierig karakter beschikken en veel inzet tonen.

 

Wij zijn erg trot op het feit dat Gjalt dit jaar 2 zonen  goedgekeurd heeft gekregen.

Dit zijn Walt 487 (Gjalt 426 x Ulke 338) en Omer 493( Gjalt 426 X Karst 362).


REFFERY VAN DE MARTHA HOEVE TEXEL
ROMAN LIFESTYLE W x VAANDRAGER HBC
Hengst | 2015 | 162 cm 
Zeer veelzijdige jonge hengst met talent voor de toekomst.Aangespannen, springen en dressuur met een top instellingen een fijn karakter. Goedgekeurd bij het AES

FIRST CLASS
Florencio X Contender
Hengst | 2006 | 172 cm

 

 
Oldenburg goedgekeurde hengst First Class. De hengst dekte zijn eerste jaargangen en gaf een aantalgoede nakomelingen. Hij kan apart draven en zeer goed galopperen. De zwarte hengst wordt momenteel succesvoluitgebracht op Grand Prix dressuur niveau. Net als zijn vader tonen de nakomelingen een speels en werkwillig karakter.Dit sperma kan door ons worden geinsemineerd, maar ook verzonden binnen Nederland.
Ook voor embryotransplantatie bent u bij ons aan het goede adres. Myrthe Wessel van Voortplantingspraktijk Paard en haar collega’s zijn hierin gespecialiseerd. Zij zijn in het zomerseizoen dagelijks bij ons op het bedrijf aanwezig.


Voorwaarden en tarieven hengstenhouderij:

- Bij gust krijgt u 30% reductie op het dekgeld van het volgende
  jaar. Dit dient u door te geven bij ons voor 1 oktober.

- Stalling voor een merrie bedraagt € 10,- per dag en voor een
  merrie met veulen € 12,- per dag.

- Inseminatie, vervoer en / of verblijf van de merrie is voor  rekening en risico van de eigenaar.

- Facturering vindt plaats na dracht op 18 dagen.

- Er wordt een betalingstermijn van 14 dagen gehanteerd.
Als u meerdere merries wilt laten nsemineren bieden wij u de volgende korting:
2 merries 10%, 3 merries 15% en 4 of meer merries 20%. Voor meer informatie over een pakket voor de drachtigheidsbegeleiding kunt u ons mailen: info@klstables.nl


 
K&L Stables is gevestigd in Kwadijk nabij de A7.


CONTACT GEGEVENS:

Kwadijk 24a

1471 CB Kwadijk

Keoma: 0031 (0)6 290 669 51

Luc: 0031 (0)6 518 343 10

info@klstables.nl

-